subota, 3. rujna 2011.

Malo recikliranja...

Imam jedan mali slatki rokovnik koji sam dobila na poklon još davno... toliko davno da sam ga cijelog ispisala. I dobila sam novi, veči. Ali to nije bilo to. Bacila sam se u potragu za novim sličnih dimenzija. I nisam ga pronašla, naravno. Možda ih je i bilo, ali mi se nisu dopali. Zatim sam odlčila mu potražiti zamjenske stranice, ni njih naravno nije bilo u tako malim dimenzijama. Evo kako su mu prije izgledale stranice.


I tako sam se odlučila preurediti svoj najdraži rokovnik. Potražila sam stare, napola iskorištene bilježnice i izrezala sam si papire u dimenzijama koje sam htjela. Nažalost, nemam nikakvih rezača papira, ni ništa slično, pa sam se poslužila skalperom. Iscrtala sam  željene dimenzije olovkom, prislonila na te crte ravnalo i rezala skalperom. Nije baš svaka stranica ispala nabolje, neke sam i bacila, ali sam ipak uspjela izrezati veliku, iskoristivu količinu. Imam i jednu lijepu bilježnicu sa kremastim papirima pa sam ih iskoristila za pregrade.
Evo i konačnog rezultata



I sada još samo slijedi pisanje!!! Možda se još odlučim presvuči ovaj žuti omot u tkaninu, no vidjet čemo.
Ako imate doma nešto slično što ste mislili baciti, probajte se i vi malo poigrati, sigurno čete biti zadovoljni rezultatom :)




2 komentara:

  1. Super si se snašla! :)
    A što se rezača tiče, ima jedan jako dobar (ja ga imam od 2007. godine i još uvijek me služi) - giljotinski rezač Sigma iz Metroa. Često zna biti na akciji (ja sam svoga platila 120 kn). U međuvremenu sam poteznih promijenila i previše, ali ovaj giljotinski je još uvijek tu i u odličnu stanju.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvača na savjetu. Gledala sam ih već po dučanima. Vrlo su mi interesantni. No prvo mi treba puuno papira da bi mi bio potreban rezač, tako da se bacam na skupljanje :)

    OdgovoriIzbriši